Politie Oslo heeft spoor van daders diefstal Munch

Bijna twee maanden nadat twee schilderijen van Edvard Munch werden gestolen uit een museum in Oslo, laat de politie van de Noorse hoofdstad weten de daders op het spoor te zijn. Er zijn sporen aangetroffen in de auto van de dieven. Die hadden geprobeerd dat te voorkomen door een brandblusser in de wagen leeg te spuiten. Volgens Noorse kranten zou de politie inmiddels ook weten waar de auto voorafgaand aan de roof was. Hij zou in bezit geweest zijn van verschillende misdadigers. ,,Het onderzoek concentreert zich nu op het ontdekken van wie betrokken was bij deze roof'', aldus een politiewoordvoerder. Die daar aan toevoegt dat men ,,enkele mensen dicht genaderd is''. De twee schilderijen van Munch, waaronder diens Schreeuw, werden op 22 augustus voor het oog van bezoekers ontvreemd.