Miss Nederland

Van Zeeland naar China; de nieuwe Miss Nederland krijgt een kroon en gaat op reis.

De 24-jarige Miranda Slabber uit Arnemuiden is afgelopen zondag tot de nieuwe Miss Nederland gekozen. Zij was Miss Zeeland en is nu kandidaat voor de Miss World-verkiezing die eind dit jaar in China wordt gehouden, op het tropisch eiland Sanya. Daar waren afgelopen jaar ook al Miss-verkiezingen, nadat in 2002 in Nigeria rellen uitbraken over de daar geplande Miss World-verkiezingen. De nieuwe Miss Nederland Miranda Slabbers kreeg zondag een kroon op het hoofd gezet door Miss Nederland 2003, ook al een Zeeuwse, Sanne de Regt. Zij deed afgelopen december ook mee aan de Miss World-verkiezing, samen met de uit Almelo afkomstig Azra Akin, van Turkse ouders, die voor Turkije uitkwam en de Miss World-verkiezing won. Slabber vertrekt begin november al naar China om zich voor te bereiden op de Miss World-verkiezing, aldus de Nederlandse Miss-organisatie.