Help, Paris Hilton melkt een koe

Yaël Vinckx vermaakt zich voor de televisie met de puissant rijke Paris Hilton die in doorzichtige jurk en op hakken kennismaakt met het boerenleven.

Kun je beroemd worden door niets te doen? Ja, vraag maar aan Paris Hilton. Paris the Heiress is haar bijnaam. En dat koosnaampje raakt de kern; Paris is niets meer (maar ook niets minder) dan de erfgename van de beroemde Hilton hotelketen, samen met haar drie jaar jongere zusje Nicky.

Drieëntwintig jaar is Paris, en ze heeft nog nooit een dag in haar leven gewerkt. Daar maakt het feestbeest overigens geen geheim van. Zoals vorige week, in een aflevering van de realityshow The Simple Life op Yorin, waarin Paris samen met de (geadopteerde) dochter van zanger Lionel Richie haar stadse leven verruilt voor een maand op de boerderij.

Toen de meisjes zich om zeven uur 's ochtends moesten inklokken op een melkveehouderij, stond Paris te stuntelen met haar kaart. Nog nooit geklokt, constateerde de boer. Wel eens gewerkt, vroeg hij daarna. Waarop Paris giechelend haar hoofd schudde. (Overigens bekende Paris in dezelfde serie ook nog nooit in een huis met slechts één badkamer te hebben vertoefd.)

Het doet er niet toe. Paris werd beroemd door simpel op alle glamourfeestjes te verschijnen – van Los Angeles tot New York en weer terug. Ze werd beroemder toen ze met bekende acteurs, zangers en voormalige pornosterren naar die feestjes ging. Maar ze werd het beroemdst toen er vorig jaar opnamen van haar op internet verschenen, waarin ze dronken seks met een ex heeft. Vanaf dat moment was Paris een ster.

Ze vond het prachtig, al die aandacht, maar ging het allengs vervelender vinden toen ze alleen nog werd geassocieerd met die seks-tape. Terwijl Paris Hilton zoveel meer kan. Ze is model en actrice, in de komedie National Lampoon's Pledge This. Ze speelt zichzelf in de realityshow The Simple Life, een regelrechte hit die sinds kort op de Nederlandse televisie te zien is.

Ze kan ook zingen – althans, ze heeft een cd gemaakt – en heeft een eigen sieradenlijn. Roze juwelen, want bij Paris is alles Barbie-achtig roze. Dat staat een beetje ordinair bij haar té blonde haren en haar té bruine huid, maar om ordinair heeft Paris zich nog nooit bekommerd. Zelden iemand gezien die zulke dure designkleding zo ordinair om het lichaam heeft hangen.

Ze heeft ook plannen, heel veel plannen. Zo wil ze een eigen parfum en een eigen kledinglijn op de markt brengen en denkt ze aan het openen van een nachtclubketen, simpel Club Paris geheten.

Wie na het bovenstaande nog steeds twijfelt aan haar sterrenstatus, moet het volgende lezen. Onlangs was Paris haar hondje kwijt, een chihuahua in een met parels bezet jasje dat luistert naar de naam Tinkerbell. De twee zijn onafscheidelijk; ook in The Simple Life loopt Tinkerbell net als haar baasje rillend langs al die vieze beesten op de boerderij. Toch was de chihuahua weg en was Paris radeloos.

Daarom liet de ster posters ophangen in haar woonplaats Hollywood en loofde ze een beloning van vijfduizend dollar voor de vinder uit. Maar Paris is beroemd (in Hollywood zeggen ze: `she sets the standard for the twenty-something girl in the twenty-something century') en de posters werden dan ook snel van de muur getrokken en op internet te koop aangeboden. Tot ontzetting van Paris, die overigens simpelweg zou zijn vergeten dat ze haar hondje bij haar grootouders had ondergebracht.

Het zijn dergelijke incidenten die het kijken naar The Simple Life aantrekkelijk maken. Zoals de barbecue waar Paris Hilton, tussen een stel rednecks in geblokte overhemden, verschijnt in een doorzichtige jurk en op hoge hakken. Bovendien, wat is er leuker dan te kijken naar iemand die nog nooit een dag in haar leven heeft gewerkt en nu de koeien moet melken en de flessen moet vullen? (,,Ugh, ik drink nooit meer melk'', griezelde ze.)

Maar wees er wel snel bij, want faam vergaat. Van Hiltons boerenleven mag dan inmiddels een derde seizoen in de maak zijn, Paris zelf werd laatst naar verluidt van het podium afgejoeld toen ze haar nieuwe single `Screwed' in een club in Miami ten gehore bracht.

Tsja, wie beroemd is geworden door niets te doen, moet ook niet ineens gaan werken.

The Simple Life, op Yorin, iedere donderdagavond om 21.30 uur

    • Yaël Vinckx