Heleen van den Hombergh:

,,Ode aan het regenwoud met al haar flora en fauna'', vermeldt de bijsluiter. Is dit misschien een goede-doel project? Dat de zangeres geen conservatorium bezocht maar landbouw studeerde in Wageningen, versterkt de twijfel. Na twee heel relaxte ballads gaan de oren echter vanzelf op scherp: `Warm Hands' is een intens gezongen stukje, op de grens van jazz en pop en in `Treasures' is de begeleiding zo raak dat je maar eens een blik op het digipack werpt. Pianist Bert van den Brink, percussionist Joshua Samson en Tony Overwater op contrabas; geen wonder dat alles als een maatpak sluit. Heleen van den Hombergh heeft met Rush in the Woods!, geheel gevuld met eigen repertoire, een cd gemaakt die doet denken aan het beste van Joni Mitchell. Intiem en gevoelig maar ook overtuigend en krachtig. Als ze bij haar optredens, onder andere in Amsterdam (Concertgebouw 17 oktober) en Rotterdam (Doelen, 30 oktober) net zo sterk voor de dag komt, is er reden voor luid applaus.

Rush in the Woods!

Munich BMCD 457