Glazer vergroot belang Man United

De Amerikaanse miljardair Malcolm Glazer heeft zijn belang in de voetbalclub Manchester United vergroot van 19,2 tot 25,5 procent door een pakket aandelen te kopen op de Londense effectenbeurs. Dat hebben beurshandelaren gisteren gemeld. De club zelf had eerder op de dag laten weten dat Glazer nog steeds de mogelijkheid openhoudt van een overnamebod op alle aandelen. Om kans van slagen te hebben met een bod, moet Glazer tot zaken komen met de Ieren John Magnier en J.P. McManus, die samen 28,9 procent van de aandelen hebben. Manchester liet weten dat er op het moment geen overleg meer is tussen de twee partijen. De beurskoers van de club sloot 8 procent hoger op 285 pence, de prijs die Glazer per aandeel betaalde voor vergroting van zijn belang. Tegen die prijs heeft Manchester een waarde van 747 miljoen pond sterling (1,08 miljard euro).