Europese Unie moet Israël tot de orde roepen

Ramsey Nasr wijst in een juiste analyse van het Israëlisch-Palestijns conflict op de beschamende inconsistenties van de westerse wereld in het algemeen en van Nederland en onze premier in het bijzonder. Na lezing vraag je je af: hoe komt het dat een man als Balkenende, die zijn verhalen over `Europese Waarden' vast wel zal menen, nochtans als voorzitter van de EU verzuimt om Israël de duimschroeven aan te draaien om dat land eindelijk te dwingen de Palestijnen als volwaardige mensen te behandelen. Ik zal trachten hiervoor argumenten te geven.

De Palestijnen zijn anno 2004 diegenen, die voor de ongehoorde misdaden van Hitler en voor de eveneens ongehoorde onverschilligheid van de gehele westerse wereld inclusief Nederland, moeten boeten. Dit ondanks het feit dat ze als volk met uitzondering van een enkel individu niets met deze misdaden te maken hadden. Echt schuld heeft Hitlers Duitsland, maar ook en dat is hier belangrijk de overige Westerse wereld. Immers, als deze in de jaren 1933-1945 meer had gedaan om eerst de Duitse joden, en vanaf 1940 die in Europa, veel ruimhartiger als vluchtelingen toe te laten, dan waren er niet zes miljoen joden te betreuren. Het besef van het op grote schaal falen van alle westerse landen heeft hen, die medeverantwoordelijk zijn voor de afschuwelijke moord op de Europese joden, met een groot schuldgevoel ten aanzien van de joden opgezadeld. Met dit terechte schuldgevoel nu bedrijft de Israëlische politiek met groot succes chantage. Zij gebruikt het met het vergif van Auschwitz besmette wapen van de beschuldiging van antisemitische motieven om de Europese Unie, inclusief onze premier, het zwijgen op te leggen. Inderdaad hebben ministers als Peres, Sharansky en Sharon bij diverse gelegenheden gezegd ,,dat kritiek op Israël de huidige vorm van antisemitisme is''. Nu is het zo dat in een succesvolle chantage altijd twee partijen schuldig zijn, de chanteur en de gechanteerde. Met andere woorden, door zich door zo een uitspraak te laten weerhouden om Israël tot de orde te roepen, maakt Europa vertegenwoordigd door premier Balkenende zich opnieuw medeschuldig aan volkerenmoord. Nu gaat het om de vernietiging van twéé volken, de Palestijnen die door het Israëlisch militair geweld vernietigd zullen worden en de Israëliërs, die aan hun eigen morele verwording kapot zullen gaan.