Delta Air Lines: winstalarm voor derde kwartaal

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines is gisteren met een winstwaarschuwing gekomen voor het derde kwartaal van dit jaar. De hoge brandstofprijzen en de lagere vliegtarieven zijn de voornaamste oorzaken. Komende woensdag presenteert Delta de kwartaalcijfers. Het concern gaat uit van een verlies over het derde kwartaal tussen 625 en 675 miljoen dollar. Per aandeel is dat tussen 4,99 en 5,39 dollar. Analisten gingen tot nu toe uit van een verlies van 3,79 dollar per aandeel. Delta Air Lines leed de afgelopen drie jaar verliezen van in totaal 5,6 miljard dollar. Het bedrijf doet de laatste tijd verwoede pogingen om te voorkomen dat het uitstel van betaling moet aanvragen. Er is een plan in de maak dat de komende twee jaar 5 miljard dollar aan besparingen moet opleveren.