De kalkoen van Bush was een heuse kalkoen

Communicatieadviseur Dig Istha schrijft in zijn bijdrage op de opiniepagina van 11 oktober (`Bedankt voor de kaarten?') dat elke spindoctor weet dat een foto meer zegt dan duizend woorden.

Nu zijn er wel dichters, J.C. Bloem bijvoorbeeld, die met vijf woorden `Domweg gelukkig in de Dapperstraat' meer kunnen zeggen dan 500 foto's van die straat ooit zullen vermogen. Waar het mij echter om gaat, is dat Istha, ter ondersteuning van zijn betoog, op de proppen komt met de `plastic kalkoen' waarmee president G.W. Bush op `Thanksgiving' 2003 tussen Amerikaanse militairen in Irak zou hebben geparadeerd.

Eerder dan met een synthetische kalkoensandwich hebben we hier met een broodje aap te maken. De kalkoen in kwestie was, jammer genoeg voor het beest, echt. Onder meer The New York Times van 11 juli 2004 heeft zijn eerdere onjuiste berichtgeving hierover gerectificeerd.