Boekhoorn koopt 52 procent van aandelen in Telfort

Telfort heeft een nieuwe eigenaar. Ondernemer Marcel Boekhoorn krijgt 52 procent van de aandelen van de Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie in handen. Dat heeft Telfort gisteren in een persbericht laten weten. Wat Boekhoorn heeft betaald, werd niet bekendgemaakt. De investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners kocht het telecombedrijf vorig jaar april voor 25 miljoen euro van het Britse mm02. De investeringsmaatschappij behoudt het overgrote deel van de rest van de stukken. Marcel Boekhoorn is een rijke ondernemer. Met een vermogen van 275 miljoen euro volgens Quote, staat hij op de 54e plaats in de Top-500-lijst van dit zakenblad. Hij is landelijk bekend geworden door Ouwehands Dierenpark in Rhenen te kopen. Met het meerderheidsbelang wil Boekhoorn Telfort ,,verder uitbouwen''. Volgens hem is ,,het toekomstperspectief van de telecomaanbieder goed''.