Beursschandaal bij `FC Hollywood'

Bij Bayern München, door de vele affaires ook wel FC Hollywood genoemd, worden drie spelers (Jeremies, Linke en Salihamidzic) door het Openbaar Ministerie in Hamburg verdacht van handel met voorkennis op de Duitse aandelenbeurs. Jörg Albertz, oud-speler van HSV en Glasgow Rangers, en spelersmakelaar Jürgen Milewski staan onder verdenking van dezelfde illegale praktijken. Bij alle verdachten is inmiddels huiszoeking gedaan. ,,We werken volledig mee met het onderzoek. We hebben niets fout gedaan'', zei de 34-jarige Linke, die 43 keer voor het Duitse elftal uitkwam. Het verdachte vijftal zou op een dag in december vorig jaar vele duizenden aandelen per persoon hebben aangeschaft van een Hamburgs bedrijf, voor een bedrag van 2,20 tot 2,35 euro per stuk. Nog dezelfde dag kwam de onderneming met een heuglijke mededeling: per aandeel zou een dividend worden uitgekeerd van 1,90 euro. Daarmee maakten de voetbalspeculanten binnen een paar uur een winst van ongeveer 80 procent. (SID)