Aanvallen

Wat is een DDoS-aanval? DDoS staat voor distributed denial of service. Een DDoS-aanval is een aanval op een website, een enkele pc of een computernetwerk die wordt uitgevoerd door een heleboel computers tegelijk. Die computers vormen een gedistribueerd netwerk. Dat betekent dat de aanvallende computers niet met elkaar verbonden zijn, het enige dat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal hetzelfde doel aanvallen. De aanval op de overheidssites bestond feitelijk uit het ontelbaar keren bezoeken van de sites, waardoor die onbereikbaar werden. Meestal gaat het bij zo'n gedistribueerd aanvalsnetwerk om computers van particuliere internetgebruikers die gekraakt zijn of besmet zijn met een virusachtig programma. Het kraken of de besmetting gebeurt buiten medeweten van de eigenaar. Op de pc's, die zombies worden genoemd, is een aanvalsprogramma geïnstalleerd dat op afstand bediend kan worden door de hackers die de pc hebben gekraakt of besmet.