Zingen (3)

`Kom maar mee naar zolder'', zegt oma. ,,Dan gaan we in de verkleedkist kleren zoeken voor jullie optreden.''

,,Ik wil een roze jurk'', zegt Henriette. ,,Dat staat mooi bij de kleur van mijn vacht!''

,,En dan gaan we tijdens het optreden op onze achterpoten staan'', zegt Rintje. ,,Net als circushondjes!''

,,Dan moeten jullie wel even oefenen'', zegt oma. ,,Anders verlies je je evenwicht en val je om!''

,,Wat een prachtige koffer'', zegt Rintje als ze op zolder zijn. Oma doet de deksel open en haalt er een grote hoed met veren uit. ,,Kijk'', zegt ze, terwijl ze de hoed opzet. ,,Deze had ik als meisje op als er een feest was.''

,,O, wat mooi!'' zegt Henriette. ,,Mag ik hem eens passen?'' Henriette zet de hoed op. Hij is veel te groot en zakt helemaal over haar kop. ,,Ha, je bent een hoed met poten!'' lacht Tobias. ,,Kijk'', zegt oma. ,,Dit zijn de fanfarejassen van je opa. Hij speelde in een orkest en kon prachtig zingen!''

Rintje trekt een van de jassen aan en gaat op zijn achterpoten staan. ,,Oei, hij is veel te lang.''

,,Ik zal de jassen iets korter maken'', zegt oma. ,,Dan zien jullie er straks uit als echte artiesten!''

,,Maar ik doe niet zo'n gekke jas aan'', zegt Henriette. ,,Ik wil een mooie jurk!''

,,Wat dacht je hiervan?'' Oma haalt een paarsfluwelen jurk uit de kist met een hoepelrok. ,,Hierin danste ik altijd met opa op het hondenbal.''

,,Is er geen roze jurk?'' vraagt Henriette. ,,Paars staat me niet.''

,,Dit is wel roze, maar het is geen jurk.'' Oma haalt een lange roze cape uit de koffer. ,,Ik denk dat ik daar wel een jurk van kan maken.''

,,Mogen we die hoge hoeden ook mee?'' vraagt Rintje. ,,En kunt u dan van deze geruite gordijnen een broek maken?''

,,Kom'', zegt oma. ,,Ik ga mijn naaimachine tevoorschijn halen. Als jullie je lied gaan oefenen maak ik de kostuums!''

Rintje, Henriette en Tobias gaan naar de logeerkamer om hun lied te oefenen. Een hele tijd later klopt oma aan. ,,Pas dit maar eens aan'', zegt ze. Voor Henriette heeft ze een prachtige jurk gemaakt en een supergrote strik met roze veren voor op haar kop.

Van de geruite gordijnen heeft ze twee pofbroeken genaaid voor Rintje en Tobias. En de fanfarejassen van opa heeft ze korter gemaakt. ,,Wat mooi!'' roept Rintje. ,,Zo gaan we vast een hoop geld verdienen!''

,,Jullie moeten maar op een drukke hoek gaan staan waar veel honden langskomen'', zegt oma.

Ze geeft Rintje, Tobias en Henriette een knuffel. ,,Veel succes!''

EINDE.

Meer over Rintje op www.rintje.nl