Weblog Amerika kiest

Marc Chavannes, correspondent in de Verenigde Staten, houdt tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in de VS een weblog bij, een `internetdagboek' waarin een weblogger, ook wel `blogger' genoemd, in korte bijdragen persoonlijk verslag doet, commentaar levert en naar andere internetsites verwijst.

Vandaag schrijft Chavannes over `na-spin' van het derde verkiezingsdebat.

,,(...) In het laatste half uur [van het debat] werd de vrolijkheid van Bush echter en leek Kerry zijn concentratie wat te verliezen. De Democraat gaf een afgewogen en politiek knap antwoord op een vraag over het homohuwelijk, maar hij deed een riskante zet door vice-president Cheney's lesbische dochter met naam te noemen.

Republikeinse commentatoren roepen `schandaal'. Blogger Josh Marshall wijst er overigens op dat dochter Mary zelf openlijk actie voert voor homozaken. Van onvrijwillige `outing' is dus geen sprake. (...)''

In de weblog verwijst Chavannes naar de site van Josh Marshall.

Weblog Marc Chavannes www.nrc.nl/amerikakiest