De verschrikkelijke sneeuwman bestaat!

De Verschrikkelijke Sneeuwman bestaat écht. Althans, dat beweren onderzoekers die hem zelf zouden hebben gezien.

Alleen leven de twee meter lange aapachtige Sneeuwlieden niet in de ijskoude valleien van Tibet, maar in de dampende oerwouden van Donker Afrika. Volgens de negerstammen uit de buurt van het oerwoud zijn die apen heel erg sterk. Ze zouden zelfs leeuwen kunnen doodmaken. Daarom zijn ze daar ook een beetje bang voor de apen.

De onderzoekers die zeggen dat ze de apen hebben gezien vinden dat ze op chimpansees lijken. Maar ze gedragen zich als gorilla's. Ze maken nesten van takken op de grond, net als gorilla's. Maar net als chimpansees eten ze vruchten. Dat bleek toen de onderzoekers de drollen van die apen uit elkaar hadden gepulkt.

De onderzoekers hadden eerst niet in de gaten dat het om een nieuwe diersoort ging. Maar toen kregen ze een schedel van zo'n aap in handen kregen. Die leek geen schedel van een chimpansee. En hij leek ook niet op die van een gorilla.

Als het echt om nieuwe apen gaat, dan hebben ze nog geen naam. Je zou ze goransee kunnen noemen, of chimpilla.

Het zou wel een wonder zijn als in deze tijden nog nieuwe grote dieren worden ontdekt. Maar onmogelijk is dat niet. Dat bewees ook al de ontdekking, een paar jaar terug, van een nieuwe koe in Vietnam. In Brazilië vond een Nederlander pas nog een paar nieuwe apensoorten, maar dat waren kleintjes.

Het is nogniet helemaal zeker, maar stel dat de onderzoekers het goed hebben gezien. Misschien bestaat het Monster van Loch Ness dan toch ook wel. En leeft er nog een dinosaurus in de Ardennen en een eenzame tijger op Terschelling.