ABN Amro wordt vaste partner van het Stedelijk

ABN Amro gaat de komende vijf jaar een partnerschap aan met het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat maakten de bank en het museum gisteren bekend tijdens de uitreiking van de ABN Amro Kunstprijs, een aanmoedigingsprijs van tienduizend euro, aan de Turkse kunstenaar Fahrettin Örenli. Het Stedelijk werkte al langere tijd samen met ABN Amro. Zo financierde de bank een internationale tournee van hoogtepunten uit de collectie die op dit moment in Sao Paulo te zien is. Die samenwerking is nu bestendigd in een vijfjarig partnerschap, aldus een woordvoerder van het Stedelijk. ,,ABN Amro zal voortaan bij alle activiteiten financieel steun verlenen aan het Stedelijk.'' Om welke bedragen het gaat, willen de partijen niet zeggen. De bank en het museum zullen gezamenlijke marketingacties ondernemen. Zo is het Stedelijk, tijdelijk ondergebracht in een gebouw bij het Amsterdamse Centraal Station, dit weekeinde gratis open. Maar inhoudelijk zal ABN Amro zich niet met het programma bemoeien. Tom de Swaan van ABN Amro: ,,Het partnerschap levert een positieve bijdrage aan ons merk. Daarnaast biedt het Stedelijk Museum een mooie gelegenheid om klanten te ontvangen.''