100 slagroomtaarten!

Jade van Doesburg (4) en Alex McQueen (6) mochten naar de première van K3 en het magische medaillon in de bioscoop Pathé Arena in Amsterdam.

Het is de eerste film van de Belgische popgroep K3, superberoemd door liedjes als `Oya lele' en `Oma's aan de top'. Karen, Kristel en Kathleen kwamen aanrijden in een roze limousine.

Wat hadden jullie aan?

Alex: ,,Een onderjurk en een roze jurk met rondjes en bloemetjes.'' Jade: ,,Een donkerblauwe jurk met donkerblauwe hartjes erop.''

Wat had K3 aan?

Alex: ,,Strakke pakjes.'' Jade: ,,Superpakken.''

Begon de film meteen?

Alex: ,,Nee! Ze zongen eerst een lied. Een toen glimlachte K3 naar mij en zei: we moeten nog naar België. Ze hadden nog grote dingen te doen.'' Jade: ,,Het was erg druk. Ik heb een kleurplaat gekregen en K3 popcorn en een K3 hoofddoekje.'' Alex: ,,Sommige kinderen namen ook ballonnen mee.'' Jade: Dat waren geen cadeautjes, dat waren versieringen.'' Alex: ,,Die stalen een paar kinderen.'' Jade: ,,En ze gaven ons niks.''

Waar gaat de film over?

Alex: ,,Het gaat over een magisch medaillon dat wensen kan vervullen. Dat vindt K3 in hun nieuwe huis. En Rooie Tijger en Zwarte Panter zoeken het ook. Jade: ,,Dat zijn de boeven.'' Alex: ,,Die zoeken het voor hun baas maar dat lukt steeds niet.''

Wat vonden jullie van de film?

Jade: ,,Leuk. Ze waren supermegameisjes. Uit het medaillon kwamen gouden sterren gevlogen.'' Alex: ,,Ik vond het heel spannend. Soms hield ik mama's hand vast. Ik vond het leuk dat het medaillon de wensen vervulde.'' Jade: ,,Het was wel gek dat Karen, Kristel en Kathleen in één bed sliepen. Dat doen vriendinnen niet. Dat is raar. Dat doen alleen zusjes.''

Wat wensten Karen, Kristel en Kathleen?

Alex: ,,Dat hun huis netjes werd, de Barbie uit Barbie en het zwanenmeer en honderd slagroomtaarten. En op het laatst, toen ze nog maar twee wensen over hadden, wensten ze dat ze als Megamacy door de lucht konden vliegen.''

Wie is Megamacy?

Alex: ,,Een meisje dat de wereld redt op een scooter en vliegt en gas geeft.''

Wat zou je zelf wensen als je een magisch medaillon had?

Alex: ,,Dat iedereen nooit meer gevaar heeft.'' Jade: Dan neem ik het mee naar school en ga jongetjes die stout zijn onzichtbaar maken.'' Alex: ,,Een dvd van K3 en het magische medaillon.''

`K3 en het magische medaillon' is te zien in 116 bioscopen

    • Bianca Stigter