Hunter Douglas steekt toch geen geld in Koop

Luxaflexfabrikant Hunter Douglas steekt toch geen geld in de noodlijdende bouwer Koop. Alleen de bestuursvoorzitter van Hunter Douglas, Ralph Sonnenberg, en oud-topman van Philips Cor Boonstra doen een investering van 50,6 miljoen euro in Koop. Daarmee krijgen ze 50,1 procent van de aandelen van het bedrijf. ,,Eerder was nog niet duidelijk via welk vehikel de investeringen gedaan zouden worden'', zegt W. Haverkamp, namens de investeerders de nieuwe Koop-directeur. Ook een aan Sonnenberg verbonden groep van particulieren investeert in de bouwer. Het is onduidelijk hoeveel de verschillende partijen in het op te richten investeringsvehikel steken. De investering is nodig om Koop overeind te houden. Het bedrijf verkeert sinds het bekend worden van de bouwfraude in financiële problemen.