Herstel Frankrijk, Italië en Portugal

De voetbalgrootmachten Frankrijk, Italië en Portugal hebben zich gisteren hersteld van een misstap vier dagen eerder in het kwalificatietoernooi voor het WK. De Italianen wonnen in Parma met 4-3 van Wit-Rusland, de Fransen versloegen Cyprus in Nicosia met 2-0 en de Portugezen haalden in Lissabon met maar liefst 7-1 uit tegen Rusland.

In groep 5 herstelde Italië zich van de blamerende nederlaag zaterdag in en tegen Slovenië (1-0). Voor eigen publiek wonnen de Azzurri nu in een spectaculair duel van Wit-Rusland. De Italiaanse treffers kwamen op naam van Totti (twee), De Rossi en Gilardino.

Frankrijk spoelde in groep 4 op Cyprus de nare smaak van de 0-0 tegen Ierland weg. `De Haantjes' wonnen dankzij treffers van Wiltord en Henry. Ierland versloeg De Faeroër met dezelfde cijfers. Robby Keane maakte beide treffers. Daarmee kroonde hij zich tot Iers topscorer aller tijden met 23 doelpunten.

Portugal nam in groep 3 revanche op zichzelf door een ruime zege op Rusland. Pauleta, Ronaldo (twee), Simao, Petit (twee) en Deco waren de Portugese doelpuntenmakers. In dezelfde groep verraste Liechtenstein opnieuw. Het dwergstaatje won met 4-0 van Luxemburg. Zaterdag hield de bescheiden ploeg het grote Portugal met 2-2 in bedwang.

Andorra zorgde in de groep van Nederland voor een enorme verrassing door Macedonië met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt kwam na een uur op naam van Marc Bernaus. Andorra verloor tot gisteren alle dertig kwalificatieduels voor EK en WK, met de veelzeggende doelcijfers 10 voor en 90 tegen.

Brazilië heeft de leidende positie in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiestrijd voor het WK behouden. De wereldkampioen kwam gisteren voor eigen publiek echter niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Colombia. Argentinië kwam in Santiago ook niet verder dan 0-0 tegen Chili.