En verder

Paddestoelenexcursie

De paddestoelen in het Voorsterbos bij Kraggenburg staan centraal tijdens de excursie van Vereniging Natuurmonumenten op woensdag 20 oktober om 14u. De excursie is gericht op gezinnen. Met de boswachter van Natuurmonumenten en een zoekkaart gaan deelnemers paddestoelen zoeken en leren eetbare en niet-eetbare soorten van elkaar te onderscheiden. De wandeling duurt circa 1,5 uur en start vanaf de parkeerplaats bij de werkschuur en natuurkampeerterrein De Stiente aan de Kraggenburgerweg 21 in Kraggenburg.

Aanmelden noodzakelijk: Bezoekerscentrum De Wieden 0527-24 66 44 (di t/m zo 10-17u. Kosten leden Natuurmonumenten € 3, niet-leden € 5. Stevig schoeisel aanbevolen. Inl www.natuurmonumenten.nl

Renaissance

Zondag 17 oktober wordt er gewandeld langs de Renaissance architectuur van Amsterdam. Vanaf het begin van de 16de eeuw drongen de ideeën van de Renaissance door in de Nederlanden en hadden zij een diepgaande invloed op tal van gebieden. In deze wandeling wordt getoond welke fundamentele rol de oudheid speelde op het gebied van de architectuur, kunst, wetenschap en politiek. De oudheid is soms op onverwachte plekken in het Amsterdamse straatbeeld terug te vinden.

Beginpunt: het beeldje van Anne Frank op de Westermarkt, aan de voet van de Westertoren. Aanvang: 12u. Duur 1,5u. Kosten €8. Res 06-18257014 of e-mail naar info@amsterdamcitywalks.com. Inl www.amsterdamcitywalks.com

Cultuur in Schoonhoven

Zondag 17 oktober wordt de Culturele Zondag Schoonhoven gehouden. Er kunnen dertig adressen worden bezocht die in de Zilverstad op loopafstand van elkaar liggen. Onder de deelnemers zijn Galerie De Watertoren (zilvergalerie), Artis Causa (goud/zilveratelier en winkel), Edelsmederij Marjon Kappers, Jan van Ipenburg (beelden & beeldentuin), Bachmaier/Leltz edelsmeden en Pauline Barendse en Jan Matthesius met hun nieuwste colllectie sieraden.

Culturele zondag 17 oktober. Oude centrum van Schoonhoven. Ateliers geopend van 13u30-17u. Inl VVV, Stadhuisstraat 1, 0182-385009.

Panamarenko

In het kader van de kunstmanifestatie Icarus in Breda presenteert De Beyerd affiches, grafiek, collages, schilderijen en objecten van Panamarenko. Panamarenko is beroemd om zijn enorme mechanische vliegende objecten. Gedurende de maand oktober zijn er diverse activiteiten, lezingen etc. rondom de mythe van Icarus. Aan het einde van de maand zijn er Open Ateliers (Catalogus en programma bij de VVV in Breda).

Inl De Beyerd, Boschstraat 22, Breda. 076-5299900 & VVV Breda.