Vrijheid om te ondernemen

Telecombedrijf Scarlet heeft Marijn de Jong (43) benoemd tot hoofd operationele zaken. ,,In de praktijk betekent dat vooral dat ik ervoor moet zorgen dat Scarlet, dat de afgelopen jaren snel is gegroeid door overnames, één geheel wordt'', zegt De Jong. Scarlet kocht onder meer het glasvezelnetwerk van KPN in België en de Nederlandse tak van belbedrijf OneTel. De Jong is zelf afkomstig van KPN, waar hij directeur fusies en overnames was. Daarvoor werkte hij bij KPN in Tsjechië. ,,Iets nieuws opzetten in een nieuw land, dat was een geweldige ervaring.'' In zijn latere functie heeft hij KPN Tsjechië zelf ook weer verkocht. ,,Ach, zo gaan die dingen in de telecomwereld.'' Hij was onder meer betrokken bij de verkoop van KPN België aan Scarlet. ,,Dus ik kende Scarlet al een beetje.'' De reden voor zijn overstap was volgens De Jong dat hij bij Scarlet de vrijheid heeft om te ondernemen. Scarlet wil bijvoorbeeld in Nederland, net als in België, een eigen netwerk aanleggen. ,,Scarlet is een kleine, frisse organisatie die de komende tijd allerlei nieuwe producten gaat introduceren, zoals mobiele telefonie en internettelefonie. Dus we gaan lekker agressief consumenten benaderen.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot