Reclamespot

Yu-gi oh is een schaamteloze reclamefilm voor het gelijknamige kaartspel. Net als Pokémon heeft Yu-Gi Oh een stripblad, een tv-serie en nu dus ook een film om de verkoop te stimuleren. Het verhaal gaat om de uitleg bij de duels: ,,Met de Obligatory Summon-kaart dwing ik jou al je monsters uit deze categorie tegelijk in het spel te brengen.'' Dit is geen dialoog, dit zijn de spelregels op de binnenkant van de doos.

De animaties zijn zielloos. De camera beweegt meestal over een roerloze tekening, in plaats van dat het karakter zelf wordt geanimeerd. Af en toe gaat een mond open en dicht of maaien armen en benen mechanisch heen en weer als er moet worden gerend. Het is net als met Playmobil. Je verkoopt roerloze poppetjes met een commercial waarin ze bewegen. Dat is het schaamteloze van deze film: de makers betalen niet voor advertentieruimte om hun product te verkopen, de klant betaalt om de advertentie te mogen zien.

Yu-Gi-Oh, de film. Regie: Tsjui Hatsuki. Nederlandse regie: Ruud Drupsteen. Stemmen: Pepijn Gunneweg, Dieter Jansen, Sander de Heer. In: 78 bioscopen