Nieuwe baas na reorganisatie

Bankverzekeraar Achmea, bekend van Centraal Beheer en Zilveren Kruis, heeft Peter de Ruijter (48) benoemd tot directievoorzitter van dochterbedrijf Staalbankiers, een bank die zich richt op vermogende Nederlanders. De Ruijter is afkomstig van vermogensbeheerder Meespierson, waar hij diverse internationale vestigingen leidde. Staalbankiers werd de afgelopen maanden bestuurd door commissaris Erik van der Merwe, die terugkeert naar de raad van commissarissen. Onder leiding van Van der Merwe voerde Staalbankiers dit jaar een reorganisatie door, waarbij elf van de zeventien kantoren zijn gesloten en 250 van de 450 banen zijn geschrapt. De Ruijter begint pas 1 december bij Staalbankiers en wil zijn overstap niet toelichten. ,,Mijn werk bij Meespierson vergt tot die tijd mijn volledige aandacht.''

Personalia@nrc.nl