Geringe vraag naar chips drukt winstgroei Intel

Intel heeft in het derde kwartaal de laagste winstgroei geboekt van de afgelopen vijf kwartalen. De grootste chipmaker van de wereld behaalde in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 1,91 miljard dollar (1,55 miljard euro). Dat is 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoge voorraden leiden tot hogere kosten en drukken de winst. De kwartaalomzet van Intel steeg van 7,8 miljard dollar naar 8,47 miljard dollar. Intel kwam begin september met een omzetwaarschuwing. Het bedrijf verwacht voor het vierde kwartaal een omzet van tussen de 8,6 miljard en 9,2 miljard dollar. Meer dan 80 procent van alle computers in de wereld gebruikt microprocessors van Intel. De resultaten van het concern fungeren als een belangrijke barometer voor de situatie in de branche.