Gebakjes en appelflappen

Van babyvoeding naar slagroomsoezen. Jeroen van Douveren (40) is vertrokken bij Numico om algemeen directeur te worden van Pruvé, het onderdeel van voedingsmiddelenbedrijf Koninklijke Smilde dat bakkerijproducten maakt. Bij Numico was Van Douveren directeur van het team dat bij de verschillende bedrijfsonderdelen op zoek ging naar kostenbesparingen. ,,Ik hoop niet dat ik alleen voor die expertise bij Smilde ben aangenomen'', zegt Van Douveren. ,,Maar wat ik daar wel van geleerd heb, is met alle disciplines van een bedrijf tegelijk aan tafel te zitten en heel snel inzicht te krijgen in hoe alle processen verlopen.'' Een belangrijk verschil met Numico is volgens Van Douveren dat Smilde een kleinere, plattere organisatie is. ,,Je kunt hier al op jonge leeftijd eindverantwoordelijkheid dragen over een werkmaatschappij. Bij Numico duurt dat langer en gaat het over meer schijven.'' Van Douveren geeft nu leiding aan vier fabrieken (twee in Nederland en twee in Frankrijk) van onder meer gebakjes, donuts, appelflappen, saucijzenbroodjes en halffabrikaten voor voedingsmiddelenproducenten. Andere afnemers zijn supermarkten, groothandels en bakkerijen.

Personalia@nrc.nl