China devalueert eigen munt niet (Gerectificeerd)

China heeft vandaag `geruchten' ontkend dat het zijn munteenheid, de yuan, op korte termijn zou willen opwaarderen om speculatie op de financiële markten te neutraliseren. Het staatsbureau dat zich in Peking bezig houdt met wisselkoersen meldt dat een dergelijke maatregel nu ,,onmogelijk' is. Een opwaardering van de yuan, die met name door de VS dringend wordt gewenst, zou de Chinese export duurder maken, waardoor het dumpen van Chinese goederen tegen afbraakprijzen op buitenlandse markten moeilijker zou worden. Vorige week beloofde de Chinese minister van financiën nog een flexibele koers van de munt.

Rectificatie

Munt China

Het bericht China devalueert eigen munt niet (13 oktober, pagina 17) had een verkeerde kop. Die had moeten luiden: China revalueert eigen munt niet.