Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Gesprek met een van de mensen die geheime informatie kregen van een vorige week aangehouden medewerker van de AIVD. Verder een reportage over toeristen die binnenkort tegen betaling – dit om de hoge kosten terug te dringen – met de zeehondenjacht in Noorwegen mee kunnen. Ned.2, 18.20-19.05u.

Nova. Aandacht voor het proces morgen tegen vier topfunctionarissen van Ahold, onder wie oud-bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven. Verder het gemak waarmee sms-berichten en e-mails kunnen worden achterhaald en het bezwaar tegen de kandidaat Eurocommissaris voor Justitie Rocco Buttiglione die meent dat homoseksualiteit een zonde is. Ned.3, 22.20-23.05u.

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk: Leven als God in Spanje. Zie tv-vooraf. Ned. 3, 19.00-19.30u.

Andere tijden. Aandacht voor ongehuwde moeders die tot ver in de jaren zeventig hun baby afstonden. Maatschappelijk werksters en ongehuwden vertellen over de toenmalige omstandigheden. Ned.3, 20.55-21.30u.

Het derde oog: Noord-Korea. Over het leven van mensen in het huidige Noord-Korea, een land met een eigen vorm van communisme. Noord-Korea kent geen reclame, internet of gsm. De camera volgt gedurende zes maanden twee jonge turners die zich voorbereiden op deelname aan een van de grote massaspelen ter ere van leider

Kim Jong Il. Canvas, 22.45-23.45u.

PRAATPROGRAMMA

Tv-show. Terugblik op het gesprek dat Ivo Niehe had met de

Amerikaanse acteur Christopher Reeve. Hij overleed afgelopen zondag op 52-jarige leeftijd na een hartstilstand. Verder een gesprek met historicus Maarten van Rossem over de identiteit van de

Nederlander. Ned.2, 20.25-21.25u.

Het elfde uur. Presentatrice Catherine Keyl en columniste Ebru Umar discussiëren over Keyls boek over de integratie van buitenlanders in Nederland. Verder vertelt Inge van Eimeren over psychische problemen na een roofoverval. Ned.1, 21.50-22.35u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn Kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven die naar de provincie gaat en cabaretier Hans Dorrestijn over zijn 30-jarig jubileum. RTL4, 22.50-23.50u.

FILM

Small Time Crooks (Woody Allen, 2000, VS). Woody Allen speelt zelf de hoofdrol in lichte komedie die verwijst naar zijn vroege films als Take the Money and Run en Bananas. Schlemiel Allen probeert vergeefs een bank te beroven maar wordt toch rijk dankzij de koekjeshandel van echtgenote Tracey

Ullman. Dan blijkt dat tot dan toe hun armoede hun slechte smaak

in bedwang heeft weten te houden. Met Hugh Grant als Engels

kunsthandelaar. RTL5, 20.30-22.20u.

What's the Worst That Could Happen? (Sam Weisman, 2001, VS). Klucht met Martin Lawrence en Danny DeVito als twee rivaliserende oplichters. Haalde met recht nooit de Nederlandse bioscopen. Veronica, 20.30-22.20.

Isn't She Great (Andrew Bergman, 2000, VS/VK/Duitsland/Japan). Bette Midler speelt hoofdrol in even povere als sentimentele filmbiografie over Jacqueline Susann, de actrice die een bestseller schreef (Valley of the Dolls). Met Nathal Lane als haar liefhebbende partner Irving Mansfield. BBC1, 0.15-1.50u.

Cry, the Beloved Country (Darrel Roodt, 1995, VS). Tweede, effectieve verfilming van Alan Patons veelgeprezen roman over de Apartheid. Twee vaders, de zwarte dominee James Earl Jones en de blanke grootgrondbezitter Richard Harris, ontmoeten elkaar in het Johannesburg van 1946. BBC2, 1.20-3.00u.

RADIO

De avonden. In het eerste uur teksten van Thomas Verbogt, Christophe Vekeman, L.H. Wiener en A.L. Snijders. Na tienen een gesprek uit 1989 met de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek naar aanleiding van haar omstreden boek Lust. Een aanklacht tegen de mannelijke overheersing in de samenleving. 747AM, 21.02-23.00u.

Casa luna. VNG-voorziter Ralph Pans praat over het PvdA-standpunt m.b.t. de gekozen burgemeester. Radio 1, 0.04-0.45u.

Dubbel-O. Gesprek met François de Waal die een boek heeft geschreven over hoe twintig bekende homoseksuele Nederlanders (onder wie Jos Brink en Erwin Olaf) aan hun ouders hun geaardheid kenbaar hebben gemaakt. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.