Computer op straat zetten is dom en naïef 2

Met verbazing heb ik het nieuws over de computer van officier van justitie Tonino gevolgd. Ten eerste vind ik het vreemd, dat iemand zijn computer wegdoet, omdat er een virus op zit. Dit doet mij denken aan de man, die zijn auto inruilt omdat de asbak vol is. Zit er een virus op je computer, dat je niet weg krijgt met de beschikbare software, dan zou ik zo'n computer formatteren en nieuwe software (laten) installeren, nadat ik zoveel mogelijk bestanden had proberen te redden.

Ten tweede: tenzij de vuilophaaldienst die dag speciaal `witgoed' kwam ophalen, vind ik het vreemd dat iemand zijn computer langs de weg zet en die niet inlevert op een daartoe aangewezen plaats.

Ten derde: dat een taxichauffeur zo iets meeneemt kan ik mij nog voorstellen; dat die taxichauffeur erachter komt wat voor gevoelige informatie de computer bevat en daarmee naar Peter R. de Vries gaat, vind ik ook weinig toevallig.

Ten vierde: ik zou nooit dit soort informatie eindeloos op de harddisk laten staan, maar overschrijven op cd-rom, en de bestanden van de harddisk wissen. Kortom: ik vind dit een maar een raar verhaal, waar ik vooralsnog weinig geloof aan hecht.

Justitie staat tegenwoordig wel vaak te kijk. Destijds moest ik als praktiserend medisch specialist goed opletten wat ik deed, als het al niet uit verantwoordelijkheid jegens de patiënt was, dan wel om je de diverse juristen van het lijf te houden. Er werd dus op ons gelet; wie let er op justitie?