Australië boycot Champions Trophy `onveilig' Pakistan

Australië heeft zich teruggetrokken voor het jaarlijkse hockeytoernooi om de Champions Trophy, begin december in Pakistan. Aanleiding voor die beslissing is de volgens de Australische regering (te) onveilige situatie in het Aziatische land. In Lahore, gastheer van de 26ste editie van het prestigieuze zeslandentoernooi, werd afgelopen weekeinde een zelfmoordaanslag gepleegd. Australië, getraumatiseerd door de Bali-terreurdaad (2002) en de recente aanslag op de ambassade in Jakarta, heeft een negatief reisadvies uitgevaardigd voor Pakistan. Ook Nieuw Zeeland overweegt een boycot, Nederland vooralsnog niet omdat de overheid (nog) geen negatief reisadvies heeft gegeven. Eerste reserve India neemt de plaats in van olympisch kampioen Australië.