Vernield huis

– Het Marokkaanse gezin uit Utrecht dat twee weken geleden werd gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten ontkent zelf schade te hebben aangebracht aan hun huis. Dat heeft de advocaat van het gezin, L. Zegveld, vanochtend laten weten. Afgelopen vrijdag zei minister Donner (Justitie) in het televisieprogramma NOVA dat het arrestatieteam het huis van het gezin niet overhoop haalde. Volgens het landelijk parket is alleen de voordeur vernield. Wie verantwoordelijk is voor de overige schade wilde de minister niet zeggen. Donner heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens Zegveld hebben buurtbewoners van het gezin direct na de inval – die ruim zeven uur duurde – geconstateerd dat de voordeur en de dakgoten waren vernield, de vloerbedekking losgemaakt, de geluidsboxen opengesneden, de plinten losgetrokken en het bankstel opengesneden. Daarnaast zou de woning ,,overhoop'' zijn gehaald. ,,Donner voert een laag-bij-de-gronds gevecht'', aldus Zegveld.