The Thrills

Het verschil tusen de eerste en de tweede cd van de Ierse groep The Thrills is als het verschil tussen genieten van een zak marshmellows, en je er misselijk aan eten. Het debuut So Much For The City (2003) combineerde een suikerzoete sixties-sound met de slaapkamerstem van zanger Conor Deasy. Verwijzingen waren er naar The Flying Burrito Brothers en The Band.

Inmiddels is het recept nauwelijks gewijzigd.De nieuwe cd, Let's Bottle Bohemia, die bewonderenswaardig snel werd gemaakt – als in aanmerking wordt genomen dat The Thrills het afgelopen jaar de hele wereld zijn rondgetourd – biedt opnieuw de verlokkingen van een Amerikaans georiënteerd countryrock-verleden. Maar hier zijn maar weinig melodieën die die weelde kunnen dragen.

Zonder zo'n raamwerk krijgt de twinkelende koorzang iets vrijblijvends: meer Alessi Brothers dan The Byrds, zeg maar. Conor Deasy kreunt zich door de teksten, die soms weer frapperen (zoals in het hoogtepunt Found My Rosebud), en de instrumentaties werden zorgvuldig opgeluisterd met `Shadows-gitaren'. Toch lijkt Let's Bottle Bohemia eerder een verzameling restjes van de opnamen van So Much For The City dan een nieuwe stap in de ontwikkeling van The Thrills.

The Thrills. Let's Bottle Bohemia (CD2986)