Muntz sluit rampjaar toch goed af

Dat er in het golf voor iedereen altijd hoop is, bewees Rolf Muntz. De oudste Nederlandse professional op de Europese Tour kende een rampjaar maar in de slotfase ging hij plotseling ,,waanzinnig goed spelen.'' Zó goed dat hij met zijn twaalfde plaats in het Dunhill Links Championship 58.645 euro verdiende en opklom maar een veilige positie voor het behoud van zijn spelerskaart voor volgend jaar: 111de met 147.769 euro. De beste 115 krijgen een jaar speelrecht.

Muntz sloeg de bal ook gisteren steeds dicht bij de vlag, maar zag weinig putts in de hole verdwijnen. Vrijdag had hij meer geluk op de greens voor een nieuw persoonlijk record in 63 slagen en legde hij de basis voor zijn hoge eindklassering achter de verrassende Schotse winnaar Stephen Gallacher. Op de laatste dag was Maarten Lafeber de beste Nederlander met een rondje 66. Hij steeg naar de 23ste plaats en ging daardoor Robert-Jan Derksen, die 44ste werd, voorbij.