Conflicten rond Snowfever voorbij

De film Snowfever gaat vanavond gewoon in première. Dat heeft producent NL Film gisteren laten weten. NL Film heeft een conflict met drie Duitse acteurs opgelost. Hun advocaten dreigden beslag te leggen op de film omdat hun cliënten niet waren betaald voor hun werkzaamheden. De fout lag volgens producent Johan Nijenhuis echter bij de Duitse coproducent Hope & Glory Pictures International, die beloofd had de Duitse acteurs te betalen. Het bedrijf zou 3 ton van het budget van bijna 2 miljoen euro voor zijn rekening nemen. In ruil daarvoor had het bedrijf de distributierechten van de film in Duitsland en Oostenrijk verworven. NL Film heeft met een spoedoverboeking zelf het geld naar de acteurs overgemaakt. Een van hen is ook aanwezig bij de wereldpremière van de romantische komedie in de Amsterdamse bioscoop ArenA. NL Film wil zo snel mogelijk het contract met de Duitse coproducent ontbinden omdat de afspraken niet nagekomen zijn. De film is vanaf donderdag in bijna honderd bioscopen te zien.