Zoektocht naar meisje, niemand werd gevonden

De politie heeft gisteren in Nijverdal met grote inzet tevergeefs gezocht naar een meisje van ongeveer acht jaar oud dat ontvoerd zou zijn. Omdat de zoektocht geen enkel resultaat heeft opgeleverd en er niemand als vermist is opgegeven, gaat de politie ervan uit dat de melding verzonnen is. De melding was afkomstig van een 10-jarige leerlinge van de basisschool Prinses Irene. Zij verklaarde omstreeks 13.00 uur achter een meisje gefietst te hebben, dat in de Salomonsonstraat van de fiets werd getrokken door een man met een mes. Het 10-jarige meisje is in paniek naar haar school gefietst, waarna de politie werd gealarmeerd. Het meisje bevestigde haar verhaal tegenover de politie. Deze kamde daarop met hulp van speurhonden, een peloton van de mobiele eenheid en een helikopter de omgeving van de Salomonsonstraat uit. De technische recherche verrichtte sporenonderzoek op de plek waar het meisje van de fiets zou zijn getrokken. Een fiets is niet gevonden.