Utrecht

Als je vroeger met de trein naar Utrecht reisde, stond er altijd een enorm ontvangstcomité van junks klaar om je te verwelkomen. Soms zelfs met nog een warme heroïnespuit in hun arm. Het gebied waar de junks vandaan kwamen heette Hoog Catharijne en was officiëel een winkelcentrum. Inmiddels hebben ze het een enorme schoonmaakbeurt gegeven en is het ook echt alleen nog maar een winkelcentrum. Het is prettiger winkelen maar ook wel een stuk saaier.

Er wordt gezegd dat Utrecht precies in het midden van Nederland ligt. Ik denk dat dat moeilijk te zeggen is met een land dat zo'n gekke vorm heeft als Nederland. Wel denk ik dat je kunt zeggen dat Utrecht het gemiddelde is van alle steden in Nederland. Dat klinkt alsof het een heel saaie stad is maar dat is niet zo. Nederland bestaat namelijk uit zowel heel saaie steden als uit heel spannende steden waar heel veel gebeurt. De gemiddelde stad van Nederland ligt daar dus een beetje tussenin.

Het heeft niet het beperkte uitgaansleven van een klein provinciestadje maar ook niet zo'n uitgebreid netwerk van hippe en subcultuur bepaalde clubs als een stad als Amsterdam of Rotterdam heeft. Het publiek van Utrecht is ook vrij gemiddeld. Het bestaat niet alleen uit toeristen, hoeren en punkers maar er is zeker ook meer te vinden dan alleen maar brave studentjes en doorzon-gezinnetjes. Zelfs het aantal grachten is hoogstwaarschijnlijk gemiddeld, met de twee grachten die de stad sieren. juist dat Utrecht ergens tussen een wereldstad en een huifkarrenstad ligt, maakt het zo prettig. Je kunt zelf kiezen of je wild uitgaat of liever op een rustig terrasje gaat zitten.

Nu Hoog Catharijne opgeschoond is, is de Domkerk het enige buitengemiddelde wat Utrecht nog bezit. Het is namelijk de hoogste kerk van Nederland. Door heel Utrecht heen zie je hem overal bovenuit torenen. Hij is gelegen precies in het midden van Utrecht.