Tilburg

Tilburg is een mooie, rustige stad, voornamelijk bevolkt door eendjes en lieve omaatjes en opaatjes. In Tilburg worden nooit mensen dronken, is geen criminaliteit en iedereen is heel zorgzaam voor elkaar. Dat is graag het beeld dat ik van Tilburg zou willen hebben, want mijn opa en oma wonen namelijk daar en opa's en oma's die moeten een beetje met rust gelaten worden. Vooral mijn opa en oma.

Tot nu toe dacht ik ook dat Tilburg echt een lieve, rustige slaapstad is. Tegen beter weten in misschien. Maar wat ik daar beleefd heb zijn ook alleen maar hele lieve opa- en oma-dingen. Tilburg ruikt voor mij naar chocolademelk, lavendelbloemen en hondenkwijl. Mijn opa en oma hadden een boxer. Tegenover het huis van mijn grootouders is een park waar allemaal geestelijk gehandicapten wonen. Ik weet nog dat ik daar altijd hand in hand met mijn oma een rondje ging wandelen. Mijn oma kende de meeste Down-syndroompjes bij naam en samen zwaaiden we naar de voor mij nog enigzins vreemde wezens. Soms moest er een Down-syndroompje huilen en dat leek mij een van de ergste dingen die er in Tilburg konden gebeuren.

Maar als er ook studenten rondlopen, dan kunnen er nog veel ergere dingen gebeuren. Studenten drinken heel veel bier, praten in het openbaar over neuken en lopen ook gewoon onbegeleid over straat. Ik wil alle studenten dan ook stellig afraden om in Tilburg te gaan studeren. Ik heb daar meer redenen voor dan dat ik alleen mijn opa en oma een rustige oude dag wil bezorgen. Tilburg is namelijk een heel saaie rotstad. Echt waar. Een meisje dat ik ken zit daar op de dansacademie en ze vervloekt de wereld nog steeds dagelijks dat haar opleiding nu net in Tilburg moet zitten. Zo saai en zo ontzettend lelijk. Misschien denk je nog dat Tilburg wel cool is omdat de rockacademie daar zit. Maar wees nou eerlijk: de enige bekende band die ze hebben voortgebracht is Krezip. En Krezip bestaat toch ook alleen uit een stel wat jonger uitgevallen bejaarden. En bejaarden dat is precies waar Tilburg voor gemaakt is. En dat wil ik graag zo houden.