The Go Find

The Go Find is een Antwerpse eenmans-band, aangevoerd door Dieter Sermeus. Zoals vaker bij soloprojecten is het grappig om te bedenken dat één man dit allemaal in elkaar heeft gezet: hij bediende de drumcomputer, stelde de synthesizers in, stemde de gitaar en zette de microfoon recht. En dat met slechts zichzelf als tegenspeler, ongeveer zoals André 3000 in de clip van Outkasts `Hey Ya'. Is het gek dat de muziek dan enigszins introvert klinkt?

Dieter Sermeus laat zich omspoelen door toverachtige klanken van allerlei herkomst. Het zweverige effect van een natte vinger langs de rand van een glas, echoënde electronische percussie en glazig pianospel worden meestal ingezet voor melancholische popliedjes, en een enkele keer voor een dichtgeweven dance-liedje (Bleeding Heart) waarin gesampled gekreun tot een inventief ritme leidt. De zang is een zwakker punt van Sermeus. Soms is het mooi hoe deze door de klanken wordt opgenomen, soms zou de zang krachtiger mogen zijn. The Go Find treedt 11 oktober op in de Brakke Grond, Amsterdam.

(morr047cd)***