Sheila Jordan

Ze is een echte jazz-zangeres maar ook een subtiele comédienne, zo bleek twee jaar geleden in het Amsterdamse BIMhuis, waar Sheila Jordan van het publiek een staande ovatie kreeg. Het blijkt ook uit Believe in Jazz, met opnamen van een concert dat vorig jaar plaats vond in het Zwitzerse Sion. Het repertoire is verwant, in die zin dat het ook hier vooral om standards gaat die, net als in Amsterdam, soms ingrijpend worden bewerkt. Everything Happens to me van Matt Dennis en The Touch of your Lips van Ray Noble zet ze bijvoorbeeld vrolijk naar haar hand.

Dat haar intonatie soms iets `linker' klinkt dan misschien bedoeld – ze wordt binnenkort 76 – wordt ruimschoots goed gemaakt door allerlei kleine maar verrassende vondsten. Heel inventief gaat ze bijvoorbeeld te werk met haar eigen folksy Little Song die op een heel natuurlijke manier wordt verknoopt met Chris Gee's Real Time en Black Bird' van Paul McCartney.

De musici die Jordan hier begeleiden; pianist Serge Forté, bassist Gary Brunton en drummer Karl Jannuska, hebben in Nederland nog geen `gezicht' maar dat kan veranderen op 13 oktober aanstaande, wanneer Sheila met hen in het BIMhuis staat.

Sheila Jordan: Believe in Jazz (EP 2004-5). Distributeur. www.ellaprod.com