Medeski, Martin & Wood:

,,Drie dansende pubers geven meer energie dan een jazzclub vol bezadigde intellectuelen'', verklaarde toetsenspeler John Medeski eens. Afgaande op het geluidsniveau van zijn nieuwe cd mikt hij momenteel eerder op een party met drieduizend mensen die, pilsje in de hand, heel gezellig een berendans doen. Waarbij een misstapje er niet toe doet en ook niet wordt opgemerkt omdat iedereen tot zijn knieën door de bassen en de orgelpap waadt.

Gezelligheidsjazz opgediend op een popmanier, dus met een sturende producer, zo zou men deze muziek kunnen labelen.

Zij die vertrouwd zijn met de berendans of deze juist onder de knie willen krijgen, kunnen op 13/10 terecht in de Melkweg in Amsterdam. De gasten op deze cd, met als belangrijkste gitarist Marc Ribot, zijn er daar waarschijnlijk niet bij. Maar als Chris Wood net zo helder bas speelt als hier is er veel gewonnen vergeleken met het BIMhuis-concert van 2001.

End of the World Party

Blue Note

7243 4 73666 2 8***