Matter wint Duitse jeugdboekenprijs

Schaap met laarsjes, het kinderboekendebuut van de Nederlandse schrijfster Maritgen Matter is op de Frankfurter Buchmesse bekroond met de Deutsche Jugendliteraturpreis. Het boek is een moderne fabel over de onwaarschijnlijke band tussen een naïef schaap en een wolf. De Duitse editie, getiteld Ein Schaf fürs Leben, werd vertaald door Sylke Hachmeister en de illustraties zijn van Anke Faust. Met hen moet Matter de prijs, die onder meer bestaat uit een geldbedrag van 8000 euro, delen. De Jugendliteraturpreis is de Gouden Griffel van Duitsland. Ook Guus Kuijer (twee keer), Els Pelgrom, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert en Ted van Lieshout wonnen de prijs al eens. Schaap met laarsjes kreeg vorig jaar een Zilveren Griffel. In de Nederland zijn de tekeningen van Jan Jutte.