Juan Diego Flórez:

Twee eeuwen geleden zongen tenoren in Italiaanse opera's heel anders dan tegenwoordig, nu we vaak moeten luisteren naar op protserig volume gerichte prestaties van tenorenpatsers. Het belcanto van Rossini en later van Bellini en Donizetti was fijnzinniger en nog gericht op subtiele expressie van minder extreem heftige gevoelens dan later het geval was.

De Peruviaan Juan Diego Flórez is gelukkig weer eens zo'n lichte tenor met het bijpassende heldere timbre en topnoten die wel enige moeite vereisen, maar niet geforceerd klinken. Hij zingt op zorgvuldige en verheffende wijze een cd vol met tien aria's van Gluck, Cimarosa, Rossini, Donizetti, Halévy, Verdi (La donna è mobile) en Puccini (Avete torto! uit Gianni Schicchi). Flórez wordt stijlvol begeleid door het Orchestra Sinfonica e Coro di Milano Giuseppe Verdi, opgericht door Riccardo Chailly en hier gedirigeerd door Carlo Rizzi, die nu in Amsterdam de voorstellingen leidt van Boito's Mefistofele.

Great Tenor Arias Decca

475 550-2****