John Fogerty

Hoe kon de gelouterde routinier John Fogerty zo'n oubollige titel voor zijn nieuwe cd kiezen? Deja Vu All Over Again is het eerste studio-album in zeven jaar van de voormalige Creedence Clearwater Revival-zanger, die zich kennelijk niet meer druk hoeft te maken om het zelfplagiaat waarvan hij ooit door zijn platenbaas werd beschuldigd. De nummers zijn ouderwets degelijk en de muziek klinkt als een milde versie van CCR, zonder de scherpe randjes van toen. Vergeleken met zijn vorige album Blue Moon Swamp is het moerasgevoel ingeruild voor een berustende countrysfeer. Als hij het op een rocken zet in `She's got baggage', schemert er iets door van de oude magie in de manier waarop zijn onverminderd prachtige knauwstem à la `Sweet hitch-hiker' uit de bocht dreigt te vliegen. Mark Knopfler herkauwt in de gitaarpartij in `Nobody's here anymore' schaamteloos `Sultans of swing'. Wat rest is een album vol prettige, nostalgisch getinte gebruiksmuziek voor lange autoritten door de Hollandse prairie.

Deja Vu All Over Again

(Geffen)***