Expats telefoneren veel

Luxemburgers bellen veel internationaal. Per hoofd van de bevolking bellen inwoners van Luxemburg ongeveer 900 minuten (15 uur) per jaar met het buitenland. Dat is vele malen meer dan inwoners van andere Europese landen. In het kleine Luxemburg wonen relatief veel expats en andere hoog opgeleide buitenlanders. Bovendien zijn er veel internationale organisaties gevestigd, zoals banken en instellingen van de Europese Unie. Vanuit een land als Zwitserland, dat in die zin vergelijkbaar is met Luxemburg maar niet in deze lijst staat, bellen mensen ook vaak naar een ander land (6,5 uur per jaar per inwoner). Ook Ieren bellen veel internationaal. Dat kan komen doordat veel Ieren in het Verenigd Koninkrijk wonen of door het grote aantal ICT-bedrijven dat hier is gevestigd. De telefoontjes die immigranten plegen, bijvoorbeeld vanuit Nederland, lijken de cijfers nauwelijks te beïnvloeden.