Doe de digitale studiekeuzetest

Waar moet je gaan studeren? Maar vooral, wàt moet je gaan studeren? Bij welke opleiding heb je nog goed contact met de docenten? Met welke studies heb je veel kans op werk? Of: hoe kan ik lekker lui feestend een diploma halen in de Grote Stad?

Informatiecentrum Choice in Leiden, de samensteller van de jaarlijkse Keuzegids Hoger Onderwijs ontwikkelde samen met NRC Handelsblad een digitale studiekeuzetest. Een test die je helpt een keuze te maken op grond van 'harde' gegevens over bijvoorbeeld 'snelle' en 'trage' studies, ouderwetse en moderne instellingen, de uitgaansmogelijkheden in de verschillende steden en de wachttijden voor studentenkamers. Bekijk op deze pagina's hoe de 17-jarige Thomas de Veen zich door de vragen heen werkt. Ga daarna naar www.nrc.nl om zelf de test te doen.