Alles geven wat je in je hebt

'Maar Malou, daar worden toch maar heel weinig mensen toegelaten?'

Sommige mensen konden nog wel eens vol onbegrip reageren op mijn studiekeuze: een theater- of theatermakeropleiding. Al vanaf dat ik in groep 8 zat, kwam ik in aanraking met toneel. En hoe ouder ik werd hoe duidelijker het voor mij was: toneel hoort in mijn toekomst. Dus heb ik in mijn eindexamenjaar die passie botgevierd op een aantal audities door het hele land. Een of meer dagen alles geven wat je in je hebt.

En nu ga ik Sociale Geografie studeren in Utrecht. Inderdaad, heel wat anders. Afgelopen schooljaar heb ik mijn vwo-examen gehaald en audities gedaan. Helaas was ik niet een van die gelukkigen die door de audities kwamen. Daar had ik natuurlijk wel rekening mee gehouden. Om de bezorgde mensen gerust te stellen: ik had me door het lage aantal toelatingen niet op theater gefixeerd. Dus heb ik me in de zesde afgevraagd wat ik (naast toneel dan) het meest interessant vond. Dat waren ontwikkelingslanden. Daarom heb ik gekozen voor de studie Sociale geografie.

Maar ik wil nog steeds graag naar de theateropleiding in Utrecht. (Of een van de andere toneelopleidingen.) En dus zit ik op het moment dat ik dit stukje schrijf vlak voor een nieuwe auditie: die van het LOT, de vooropleiding toneel op zaterdag. Zodat ik naast mijn studie op hoog niveau met toneel bezig kan zijn.

Als je er dan ook nog eens werken, sporten, uitgaan en nieuwe audities bij optelt, wordt dat een druk eerstejaar. Daarom blijf ik voorlopig, ondanks de redelijk lange reistijd, lekker rustig thuis wonen. Op naar het bruisende leven van een eerstejaarsstudent.