Wildcards nodig voor Hollandse tennissers

Zoals het er nu naar uitziet heeft toernooi-directeur Richard Krajicek zijn drie wildcards voor het World Tennis Tournament nodig om de Nederlanders Martin Verkerk, Sjeng Schalken en Raemon Sluiter te laten spelen.

De aan zijn schouder geblesseerde Verkerk wordt komende dinsdag in Berlijn geopereerd. Het is nog onduidelijk hoe lang het herstel zal gaan duren, maar de 25-jarige tennisser richt zich op een terugkeer in Rotterdam medio februari volgend jaar.

Volgens Verkerk is de kans 90 procent dat de ingreep succesvol zal zijn. ,,Het blijft een operatie. Ik weet niet of ik na drie maanden weer op de baan zal staan. En als ik niet meer kan terugkeren zal ik dat moeten accepteren. Ik ga niet zoals Krajicek twintig maanden revalideren. Dat is niets voor mij'', zei Verkerk vanmorgen tijdens een presentatie van het World Tennis Tournament.

Schalken is na een paar weken van absolute rust weer op de weg terug. De 28-jarige Limburger, die kampte met de ziekte van Pfeiffer, heeft de afgelopen tijd achttien uur per dag geslapen. Over anderhalve week wil Schalken in Madrid zijn rentree maken. ,,Ik sta nu weer te trappelen om te gaan spelen. Hoewel ik het jaar in mijn hoofd al had afgesloten, zal ik er vol gas tegenaan gaan'', stelt Schalken. De komende maanden heeft Schalken een paar goede resultaten nodig om rechtstreeks tot Rotterdam toegelaten te worden.

Ook Sluiter moet nog bewijzen dat hij zich op eigen kracht kan plaatsen voor het indoortoernooi, waar volgend jaar een miljoen dollar een prijzengeld wordt verdeeld. Sluiter is de rest van het seizoen veelal veroordeeld tot het spelen van challengers, omdat hij bij de meeste ATP-toernooien niet rechtstreeks wordt toegelaten. Krajicek zal Sluiter in ieder geval met een wildcard belonen als zijn prestaties uitblijven.

Naast het Nederlandse drietal legde Krajicek al Sebastien Grosjean, Tim Henman, David Nalbadian, Mario Ancic en Taylor Dent vast. Titelverdediger Lleyton Hewitt komt zeker niet. Net zomin als de Amerikanen Andre Agassi en Andy Roddick.