Meer inkomsten voor deelnemers WK voetbal 2006

De 32 deelnemers aan de eindronde van het komende WK voetbal in Duitsland (2006) kunnen meer startgeld tegemoet zien dan bij de laatste editie, twee jaar geleden in Japan en Zuid-Korea. Zij krijgen een opslag van 38 procent. Het bedrag dat wordt uitgekeerd per team is 10,37 miljoen Zwitserse francs, omgerekend 6,81 miljoen euro. In 2002 kregen de landen 7,5 miljoen francs (4,93 miljoen euro). Om de topspelers fit aan de start te krijgen voor het vijfweekse toernooi wil de wereldvoetbalbond (FIFA) de aangesloten organisaties verplichten alle competities op tijd te beëindigen. Een rustperiode van 3,5 week is het streven. De FIFA wil tijdens een vergadering in december de maatregel uitvaardigen dat de laatste wedstrijden uiterlijk op 14 mei worden gespeeld.