LAREN

Donderdag 14 en 21 oktober kunnen bezoekers van het Singer museum deelnemen aan een arrangement in het Singer Laren rondom het echtpaar Singer. In een lezing maakt men kennis met Anna en William Singer die in 1900 uit Amerika naar kunstenaarsdorp Laren kwamen en er villa de Wilde Zwanen bouwden. William werkte er als kunstschilder, Anna hield van muziek en speelde piano. Samen verzamelden zij kunst van Larense kunstenaars en anderen. Toen William overleed liet Anna ter nagedachtenis aan hem de villa uitbreiden met een concertzaal, nu theater, en een museum. Na de kennismaking met de geschiedenis en achtergrond van dit belangrijke kunstenaars- en verzamelaarsechtpaar, hun villa, tuin en theater, bezoekt men op eigen gelegenheid het museum.

Meet the Singers, elke do v.a. (beh laatste do v.d. maand). Start 11u15. Duur: 45 min. Res niet nodig. Deelname € 7,50 pp (incl. koffie/thee en dennenkoek, uitleg door gids; exclusief museumentree). Singer Laren, Oude Drift 1, Laren. Di-zo 11-17uInl 035-539 39 39 & www.singerlaren.nl

SPANBROEK/OPMEER

Directeur van het Frisia Museum Emily Ansenk geeft 14 okt (15u) een lezing getiteld Realisme Verzameld deel 4.

Frisia Museum, Spanbroekerweg 162. Inl 0226-351111 & www.frisiamuseum.nl