Van redacteur tot senior consultant

Maartje van Os (39) wordt senior consultant bij communicatieadviesbureau Bennis Porter Novelli. Zij zal vooral werkzaam zijn voor de afdeling `politiek, maatschappelijke relaties en beleid'. Na haar studie Nederlands in Amsterdam vond Van Os een baan als redacteur bij het ANP. Daarna kwam zij in dienst van de overheid, waar zij onder meer werkzaam was als hoofd communicatie van de provincie Utrecht, de gemeente Haarlem en de dienst sociale zaken en werkgelegenheidsprojecten in Den Haag.

Op de vraag waarom zij via een headhunter bij Bennis Porter Novelli terecht is gekomen, moet zij even nadenken. ,,Omdat ik veel ervaring bij de overheid heb, denk ik. Waarschijnlijk ook omdat ik nogal actief ben binnen mijn vakgebied. Ik ben vice-voorzitter van de vereniging voor overheidscommunicatie (VVO). Dat is een club met 1.200 leden, die allemaal voorlichter of communicatieadviseur zijn in dienst van de overheid. We organiseren congressen en geven een blad uit, Komma.'' Van Os was zeven jaar lid van de redactie van Komma. Tot 2000 was zij hoofdredacteur van het blad.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem