Thaise viskoekjes

Nu er zelfs in bescheiden supermarkten Thaise ingrediënten worden verkocht, is een zoektocht naar gespecialiseerde winkels niet altijd nodig. Een recept voor 4 personen voor pittige Thaise viskoekjes. Snijd de visfilet in stukken. Voor deze koekjes kunnen ook filets van verschillende soorten vis, bijvoorbeeld zalm en schol, worden gebruikt. Pureer de stukken vis met de kerriepasta, koriander, vissaus, het ei en een beetje zout in een elektrische keukenmachine. Schep het mengsel in een kom. Het kan zijn dat het mengsel nogal nat is. De consistentie hangt af van de soort vis die is gebruikt. Roer eventueel wat bloem door de vispuree. Vorm er balletjes ter grootte van een pingpongbal van en druk ze plat. Strooi een laag bloem in een diep bord. Wentel de viskoekjes door de bloem. Verhit olie in een koekenpan en bak de viskoekjes aan beide kanten in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Laat ze even op keukenpapier uitlekken. Besprenkel de koekjes met een beetje citroensap. Serveer de koekjes als hapje of als voorgerecht met bijvoorbeeld een beetje salade van in dunne sliertjes gesneden Chinese kool.

Morgen: een aperitief