Marktpositie verder uitbouwen

De Friesland Bank is een regionale bank die zich richt op het noorden van het land met een balanstotaal van 8,1 miljard euro. Willem Cramer (43) wordt per 1 december lid van de raad van bestuur van de bank. Op 27 april van het volgend jaar wordt hij voorzitter. Hij volgt dan Age Ofringa op die om persoonlijke redenen terugtreedt.

Cramer studeerder internationaal publieksrecht aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Hij begon in 1985 bij de Rabobank, sinds 1991 in de Verenigde Staten, Duitsland en Brazilië. Volgens Cramer ,,laat de Friesland bank zien hoe je als regionale bank mee kunt gaan met moderne ontwikkelingen zonder de persoonlijke band met de klanten te verliezen.'' Heeft hij nog ambitieuze plannen met de bank? ,,Ja. Ik wil de marktpositie van de Friesland Bank de komende jaren in het noorden verder uitbouwen.''

Personalia@nrc.nl